Meksykański Papa Diego nad polskim morzem!
Wszędzie tam, gdzie miasto tętni życiem i pulsuje dobrą energią, pojawia się Papa Diego, by nakarmić ludzi swoimi specjałami. Nikogo zatem nie powinno dziwić, że na nową nadmorską miejscówkę wybrał Gdańsk i zrewitalizowaną przestrzeń dawnego Targu Siennego i Targu Rakowego czyli nowoczesny kompleks handlowo-rozrywkowy Forum Gdańsk.
Właśnie tam powstanie niecodzienna meksykańska restauracja z kuchnią fast casual, obfitująca w świeże dania z mnóstwem warzyw i aromatycznych przypraw. W menu Papa Diego znajdziemy między innymi burritos, tacos, burrito bowl oraz chrupiące nachos z dodatkami, a także słodkie deserowe churros.
Uwielbiamy podróżować i odkrywać nowości, ale garściami czerpiemy też z lokalnego podwórka. Papa Diego to nasze inspiracje przywiezione z Meksyku i z dużych europejskich miast, w których kuchnia meksykańska jest bardzo popularna. W zależności od lokalizacji, będziemy starali się wpleść w menu także regionalne składniki. Chcemy, aby każdy znalazł w nim coś dla siebie.
Oryginalnym smakom towarzyszyć będzie niebanalny design wnętrza restauracji, zaprojektowany przez stołeczną pracownię architektoniczną KDesign, bez wątpienia przyciągnie gości intensywnymi ciepłymi barwami, meksykańskimi dekoracjami i energetyczną muzyką.
Papa Diego to najnowszy projekt restauratorów z Foodio Concepts oraz inwestorów z należącej do Agory grupy Helios, a wybór gdańskiej lokalizacji idealnie wpisuje się w koncept łączenia tradycji ze współczesnym miejskim stylem. Forum Gdańsk to unikalne miejsce spotkań i rozrywki, będące zarazem kontynuacją tradycji gdańskiego handlu w najlepszym wydaniu oraz ukłon w stronę ekologii. Aż 1/3 powierzchni Forum Gdańsk to tereny zielone z ponad 2 hektarami powierzchni, na których zostaną posadzone 33 tysiące roślin z 80 gatunków.